w8rundan

w8rundan är Frihjulet egna motionslopp för att samla in pengar till det ändamål som årsmötet beslutar om. Alla är välkomna att cykla och delta i Frihjulet w8runda(inte bara medlemmar i Frihjulet) utan alla som vill cykla och som känner för att cykla för en bra sak som att samla in pengar till Psykiatrifonden eller det ändamål som Frihjulet beslutar om.

Den 11-18/8 2019 så kommer W8rundan"urpremiär" gå av stapeln.

w8rundan är ett cykellopp på 7-8 dagar med sex-sju övernattningar och vi cyklar då runt våra två största sjöar i Sverige nämligen Vättern och Vänernrunt med start och mål i Linköping och vi lägger banan som i en åtta. Vi kommer att bo i stugor på Campingplatser under vägen och det är till självkostnadspris.

Ungefärlig sträcka som ska avverkas på 7-8 dagar är drygt 100 mil ett snitt per dag blir  12,5-14 mil mil. Farten är beroende på deltagarna och dagsformen men ett rullsnitt på runt 20-25km/h om det finns deltagare som vill cykla fortare så kan de göra det men i den lugnaste gruppen så blir rullsnittet på runt 20-25km/h.

Att delta kommer att kosta lite olika beroende på om du ska cykla med hela tiden eller bara någon enstaka etapp.

Anmälningsavgiften är  300 kr/etapp att cykla dvs för 7-8 dagars cykling så betalar du 2100-2400 kr sen tillkommer utgifter för logi, mat och cykeltröja/cykelkläder räkna med runt 10000 kr totalt inklusive allt.  Det är nog högt räknat men det är bättre att ta till i överkant än att det går på mer än vad man tänkt sig dessa 300 kr/etapp kommer att oavkortat gå till Psykiatrifonden

2019 så är det "Urpremiär" för W8rundan och den har aldrig cyklats förut de som deltar i årets "urpremiär" runda får vara beredda på att organisationen och logistiken inte sitter.

Insamlingar till i år(2018) Psykiatrifonden sker genom att vi säljer platser på våra cykelkläder så att företag kan ha sina loggor där och även plats på en rullups som vi har med oss när vi står ute på stan o samlar in pengar och så kan företaget få sin logga på Frihjulets hemsida.

Vill företaget synas på alla ställen så blir de Guldbidragsgivare vill de bara synas på rollupsen och hemsidan så blir de Silverbidragsgivare och bara hemsidan så blir de Bronsbidragsgivare.

Guldnivå från 25000 kr

Silvernivå från 10000kr-24999kr

Bronsnivå från 3001-5000.

Järnnivå    upp till 3000 kr

Vi kommer inte att ha några insamlingar under loppet men vi försöker att vara ute i medierna så mycket som möjligt och vi samlar in pengar innan och efter under året utan det kommer bara att vara cykling som gäller.

Insamlingsåret är kalenderbundet dvs 1/1-31/12 och årsmötet i Frihjulet beslutar innan Januarimånads utgång vart det årets insamlade medel ska gå till.

Vi satsar på att ha en socialcykling dvs det får ta den tid det tar att ta sig i mål varje dag och ingen ska lämnas bakom utan alla hjälps åt och vi ska ha roligt och trevligt under vägen mot målet.

Att röra på sig är både bra för kroppen och knoppen så passa på nu att vara med på w8rundan det kommer att bli en oförglömlig upplevelse.

Alla pengar som kommer in går in på Frihjulets insamlingskonto och Frihjulet avser att minst 90% av insamlade medlen går till den välgörenhetsprojekt/välgörenhetsorganisation som årsmötet beslutar om och under 2018 så kommer pengarna att gå till Psykiatrifonden.

Uppdatering kommer att ske den tänkta rutten osv all nödvändig info hittar du på denna sida eller på w8rundan.se